Hoe vind ik vacatures op internet?

Hoe vind ik vacatures op internet?

Het internet speelt een steeds grotere rol in het sollicitatieproces. Bedrijven zoeken steeds vaker naar personeel op het web en voor werkzoekenden is het een van de belangrijkste vacaturebronnen geworden. Jammer genoeg heeft het grote aanbod van vacatures op internet op nadelen. Het is voor mensen vaak niet meer duidelijk waar ze precies moeten zoeken. Wij hebben daarom een aantal handige bronnen op een rijtje gezet.

Vacaturesites

Op internet zijn er een groot aantal vacaturesites te vinden met actuele vacatures van bedrijven door heel Nederland. Probeer als werkzoekende zoveel en zo goed mogelijk gebruik te maken van de zoekopties op de sites. Op deze manier hoef je geen aandacht te besteden aan irrelevante vacatures, wat een hoop tijd kan schelen. Vul bijvoorbeeld het aantal kilometer in wat je maximaal van plan bent om te reizen en specificeer het aantal uur dat je wilt werken.

Vaak bieden vacaturesites ook de mogelijkheid om je in te schrijven voor een dagelijks overzicht per email en kun je je hier je cv op plaatsen. Op deze manier kun je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures, zonder hier elke dag zoekwerk voor te hoeven verrichten.

De grootste vacaturesites van het moment zijn:
– Nationale Vacaturebank
– Monsterboard
– Jobtrack
– Totaljobs
– Stepstone
– Vacaturekrant
– Jobbird.com

Uitzendbureaus

Natuurlijk zijn de verschillende uitzendbureaus ook te vinden op internet. Vooral de grote zoals Randstad, Adecco en Unique hebben een groot aanbod in verschillende regio’s. Een handige site op dit gebied is uitzendbureau.nl. Op deze site is het gehele aanbod van alle uitzendbureaus in één keer te doorzoeken. Scheelt weer tijd en moeite.

Het UWV

Ook het UWV heeft een internetsite waar veel vacatures te vinden zijn. Op werk.nl kan iedereen zoeken en reageren op vacatures van bedrijven, gemeenten en uitzendbureaus. Helaas is de site door interne problemen niet altijd bereikbaar.

Sociale media

Sociale media sites worden steeds vaker en door steeds meer mensen bezocht. Deze sites bieden niet alleen de mogelijkheid om in contact te blijven met vrienden, maar helpen ook bij het zoeken naar werk. Maak een profiel aan op Facebook, Twitter of LinkedIn en laat mensen weten dat je op zoek bent naar werk. Je kunt natuurlijk ook actief zoeken naar vacatures via het internet.

No Comments

Post A Comment