Veilig internetten op het internet doe je zo

Veilig internetten op het internet doe je zo

Het is belangrijk om veilig te internetten. Internet is helemaal verweven in ons dagelijkse leven. We staan er vaak niet bij stil. Helemaal niet wat er allemaal mis kan gaan. Het Is daarom belangrijk om jezelf goed te beschermen. Te beschermen tegen identiteitsfraude, diefstal en ook om gegevens te verliezen. Een goede virusbescherming is het begin. Wat kun je nog meer doen?

 

Een virusscanner 

 

Een virusscanner is de eerste set om te gebruiken als je jouw computer wilt beschermen tegen virussen, malware en hackers. Een virusscanner zal je computer wel wat langzamer maken. Het biedt echter wel meer veiligheid. Zorg dat de virusscanner automatisch de updates doorvoert. Het is belangrijk om een up to date virusscanner te hebben die ook de nieuwste virussen geen kans geeft. 

 

Een firewall

 

Een verdedigingsmuur is belangrijk voor de computer. De firewall regelt het verkeer van de computer naar het internet en vice versa. Spyware krijgt geen kans doordat de alarmbellen afgaan. Standaard bezitten computers over een firewall. Het is goed om de kwaliteit optimaal te houden. 

 

Houd je Wifi veilig 

 

Zorg dat je wifi beveiligd is. Het is belangrijk om niet iedereen toegang te geven tot je netwerk. Ze kunnen niet alleen de verkeerde zaken downloaden, maar ook voor virussen en andere ongein zorgen. Voorkom dit. 

 

Https en veiligheid

Wanneer je een webhosting bedrijf hebt of nog gaat zoeken is het belangrijk om een website te nemen met een beveiligde verbinding. De gegevens van formulieren en andere zaken worden versleuteld verzonden. Zo krijgt niemand een kans om de gegevens te stelen. Het is belangrijk om hier gebruik van te maken. Het is niet alleen veiliger en beter. Het is ook goed voor de posities in de zoekmachines. Google drukt onbeveiligde sites verder naar achteren. Alleen hierdoor is het al de moeite waard om er gebruik van te maken.

No Comments

Post A Comment